banner GSK 1040x400px

Dajmo otrokom priložnost za učenje

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je ob začetku pandemije ocenilo, da najmanj 700 otrok v Sloveniji nima računalnika. Zato smo se Mercator, Arc-Kranj in GlaxoSmithKline odločili, da bomo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije prispevali k temu, da čim več otrokom omogočimo računalniško opremljenost in jim tako omogočimo lažje učenje in dostop do informacij. Aktivnost poteka od 1. 6. do 30. 6. 2021.

Z nakupom teh izdelkov tudi vi podpirate akcijo!

V spletno trgovino

Pandemija Covid-19 je v svetu prinesla veliko sprememb, tudi na področju izobraževanja in dela. Tehnološka opremljenost in dostop do svetovnega spleta sta s tem dobila še večji pomen.

Žal je ta situacija občutno povečala tudi socialne razlike med učenci in dijaki, saj so imeli mnogi oteženo šolanje na daljavo. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je ob začetku pandemije ocenilo, da najmanj 700 otrok v Sloveniji nima računalnika.

Težave z računalniško opremljenostjo že od pričetka pandemije rešujejo dobrodelne organizacije v Sloveniji, med katerimi pomemben delež prispeva Zveza prijateljev mladine Slovenije. Del težav so rešili, vendar pa je večina donacij v obliki starih in obnovljenih računalnikov, ki nimajo več dolge življenjske dobe.

Dajmo otrokom priložnost za učenje

Mercator, Arc-Kranj in GlaxoSmithKline smo se zato odločili, da bomo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije prispevali k temu, da čim več otrokom omogočimo računalniško opremljenost in jim tako omogočimo lažje učenje in dostop do informacij.

V okviru akcije “Dajmo otrokom priložnost za učenje!” bomo 15 otrokom iz socialno ogroženih družin podarili nove prenosnike.

Kako lahko pomagate tudi vi?

Z nakupom izdelkov spodnjih blagovnih znamk v Mercatorju lahko tudi vi podprete akcijo in postanete del te zgodbe:

In kdo bo dobil prenosnike?

Tisti, ki jih zares potrebujejo. Zveza prijateljev mladine Slovenije bo kot krovna zveza, ki ima 109 članic, razdelila računalnike pomoči potrebnim preko njihovih društev.

Lokalna društva dobro poznajo družine v svojem kraju, veliko sodelujejo tudi s šolami in drugimi organizacijami in vedo, kdo potrebuje pomoč

Sodelujte in podprite! Aktivnost traja od 1. 6. do 30. 6. 2021.