Image description
Veganski biskvit z orehi Matjaž Kološa

Veganski biskvit z orehi

  • Enostavno (Težavnost)
  • Celo leto (Sezona)
  • 0 (Ocena uporabnikov)
  • 1 (Uporabnikov je dodalo recept v kuharsko knjigo)
  • Natisni
  • Povej naprej

Sestavine recepta

  • margarina iz nestrjenih rastlinskih maščob: 100 g
  • melasa (sirup): 2
  • sladkor, rjavi: 100 g
  • orehi, mleti: 200 g
  • moka, polnozrnata pirina: 400 g
  • pecilni prašek: 1 čž
  • sol
  • cimet, mleti
  • kardamom
  • vanilija, esenca
  • sok, jabolčni: 4 dl

Ključne sestavine

  • orehi, mleti
  • moka, polnozrnata pirina

Priprava

V mešalniku pregnetemo maščobo ter dodamo melaso in sladkor. Ko je masa penasta, dodamo še mlete orehe in moko, v katero smo vmešali pecilni prašek, sol in začimbe. Na koncu med mešanjem prilijemo še tekočino (natančno količino določimo po občutku). Maso mešamo, dokler ni povsem enotna in mehka, in jo vlijemo v namaščen pekač. Pečemo 35–40 minut v ogreti pečici pri temperaturi 180–200°C. Ohlajen biskvit ponudimo samostojno, ga prelijemo s čokolado ali uporabimo kot osnovo za torte.

Nazaj na vrh

Priporočeno vino

chardonnay
  • chardonnay
  • sivi pinot

BELA VINA: polsuha ali polsladka bela vina kot so CHARDONNAY, SIVI PINOT, ki nimajo izrazite lesne note. RDEČA VINA: suha rose vina.

Komentarji

Za oddajo komentarjev morate biti prijavljeni.